söndag 10 juli 2016

Det trettiofjärde avsnittet med frågor och svar

Vem skötte sig klanderfritt på syslöjden i skolan och vem var en obstinat typ som inte ville göra som slöjdfröken sa?

Hur väljer vi projekt – garn först eller mönster först?

Och vilket plagg skulle varken Heléne eller Johanne någonsin sticka?

Det här avsnittet spelade vi in utomhus, mitt i sommaren på Johannes ö. En helt fantastisk dag! Även om vi satt i ett skyddat hörn så hör man att det blåser i mikrofonen vid ett par tillfällen.


Vi svarar på de frågor som skickades till oss efter vi uppmanat er att "Våga Fråga" häromveckan. Eller nja, vi svarar på nästan alla. Den om knappkanter och uppklippning av koftor sparar vi och gör ett eget avsnitt av för det var ett så bra ämne! Och en fråga glömde vi bort - mer om den längre ner.

Vi svarar också på några frågor som vi har hittat på själva – och gör den rafflande upptäckten att syslöjden i skolan antagligen var en del av en lömsk plan som gick ut på att avskräcka oss från att börja sticka eller överhuvudtaget hålla på med något textilt!

Här kommer länkar till en del av det vi pratade om:

Johannes prunkande köksträdgård. Den med bara mynta i.
Efter vi var klara med inspelningen upptäckte vi att vi helt glömt bort Ulrikas fråga
"Vad för stick/garnrelaterat får jag inte missa i sommar? Utställningar, mässor, event eller annat garnskoj?"  Så här kommer ett par tips i efterhand.
Tipsa gärna om mer stickning i sommar i kommentarsfältet!Ha nu en skön sommar med riktigt mycket stickning! Nu ska vi vara lediga, så hörs vi igen i slutet av augusti!


3 kommentarer:

 1. Hej! Tack för ännu ett trevligt avsnitt! Om ni gillar Addi med de spetsigare ändarna vill jag tipsa om Addi sock rockets som är likadana men i vit metall och som alltså inte behöver putsas (jag tycker dessutom att de i mässing luktar lite - kan vara i kombination med min handkemi kanske). Jag köpte mina på garnkorgen och de är favoriterna!

  SvaraRadera
 2. Hei, takk for fin episode. Dere er både inspirerende og morsomme. Jeg måtte le da dere snakka om å legge turen til steder med garnbutikker og om å skamme seg i en garnbutikk. Jeg kjenner meg igjen. Jeg har også en strikkepod, forresten. Ei venninne av meg, Janne Wie, og jeg satte i gang i juni. Lytt gjerne! Håper dere forstår norsk. Vi nordmenn møter vel mer svensk enn dere svensker møter norsk. Jeg er vokst opp med svensk barntv.

  http://strikkpaalandethansgarden.blogspot.no/

  Hilsen Merete B. Aae

  SvaraRadera
 3. Hejsan! Jag skulle behöva lite tips när det gäller rundstickor då jag vill köpa ett antal för att sticka en tröja. Såg att det fanns set där man kan byta ut kablar och stickändrar så man får önskad storlek och längd (t ex KnitPro, Drops Romance etc), rekommenderar ni den här typen av set eller är det bättre att köpa en av varje storlek/längd som inte går att ta isär? Vill ju inte att stickningen ska haka fast i skarven liksom! Tacksam för tankar och tips kring detta!

  SvaraRadera