söndag 25 december 2016

44. Tant Kofta – en spännande person i stickvärlden!

För att travestera Ture Sventon: Ständigt denna Kofta!

Överallt dyker hon upp – Lotta Blom, som tant Kofta egentligen heter. Glatt leende och full av energi. Och med massor av garn. Massor. Av. Garn. Handfärgat av henne själv.

Tant Kofta samarbetar ofta med andra spännande personer i stickvärlden. Som tant Ulltuss (som egentligen heter Anna Bergman). Här är de tillsammans på Syfestivalen i Stockholm i höstas.

Tant Kofta till vänster och tant Ulltuss till höger.
När tant Ulltuss skulle göra en bok med sockmönster så vände hon sig så klart till tant Kofta för att använda hennes handfärgade sockgarner. Det blev ett helt fantastiskt (som vi brukar säga) resultat.

Sockboken gjorde succé.
I poddavsnittet pratar Lotta om sina konstnärsdrömmar som ung, hur hon gick från att vara rektor till att bli tant Kofta med alla oss stickare. Hon berättar också om vad som hänt med gästrummet och vedboden hemma på gården där hon bor...
Om kommande samarbeten, som det med Erika Åberg. Om herr Zitron som ringer då och då från Tyskland och favoriten Frasse Pudding förstås!


Bilden på Frasse har vi lånat från tant Koftas instagramkonto som heter tantkofta förstås. Det finns också en hemsida och en facebooksida.

Nördic Knitting har också en ganska ny facebooksida – om någon har missat det.

 Lyssna på det roliga och mysiga avsnittet med tant Kofta här eller i din smartphone.


1 kommentar:

  1. Podcasten är fantastiskt bra och vilken inspiration det gav. Att följa sin inre känsla att starta ett företag. Väldigt bra intervju ��.

    SvaraRadera