måndag 26 december 2016

Mysteriets första del klar!

Nu är både resåren och första diagrammet till mysteriemössan färdigstickade och så här ser Johannes resultat ut.

Johanne har stickat i ett merinogarn från The Loopy Ewe
Johanne stickar i ett garn som är aningen tjockare än det hon använde till sin mysteriemössa förra året så masktätheten blir lite annorlunda. Det är ett superwashbehandlat merinogarn från The Loopy Ewe, en online garnbutik i USA. Det är butikens eget garn och heter The Solid Series. Det är ganska trevligt att sticka med, ingen favorit – men det finns i 90 härliga färger.

Den här gången blev det en flerfärgad resår  i 2 räta, 2 aviga och den blev också lite längre, ca 3,5 cm.

Lägg gärna upp bilder på instagram och tagga dem #nördicknitting och #mysteriemössan2016. Eller mejla en bild till bloggen så kan vi visa den här. Det blir så spännande att se alla varianter som växer fram. Det finns faktiskt redan några första bilder på instagram att titta på!

Nu har också diagram nummer 2 kommit – hoppas att det inte blir för svårt att välja. Det är lite större än de andra diagrammen, så vi väntar en extra dag innan diagram nummer 3 kommer så att det inte ska bli för stressigt att hinna sticka färdigt.

RÄTTELSE! Johanne hade räknat fel när det gällde ökningarna efter resåren. De ska inte göras efter var 4:e maska utan efter var 3:e maska för att det ska stämma med antalet maskor.

5 kommentarer:

 1. fant akkurat feilen du la ut, sitter med for få masker etter første bord. Jukser det til, og legger ut de maskene jeg mangler. Godt lua skal bli unik:-)

  SvaraRadera
 2. Jag är nybörjare och har aldrig stickat med tre färger tidigare. Jag är glad att jag inte ska ha mössan ut-och in... Det har ju tagit ett par varv att få till flotteringarna på ett någorlunda hyfsat sätt. Oavsett om mössan blir stor, liten eller alldeles lagom i storleken, kommer jag att vara oerhört stolt över min prestation! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättebra inställning! Klart att du ska vara stolt. Och ge inte upp. Det är inte alltid mina mössor blir rätt storlek heller trots att jag stickat massor av år.

   Radera
 3. Hej hej ...skulle vilja sticka mössan, men vart i hela friden hittar jag mönster och eran text...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Mönstret finns på Ravelry: http://www.ravelry.com/patterns/library/mysteriemossan-2016

   Radera