onsdag 18 september 2019

101. Äventyrerskan Cornelia

Stickdesignern Cornelia Hamilton sökte äventyret och hamnade i Sverige i början av 80-talet.


Sedan blev hon kvar här och var den som tog in Norogarnet hit – som då var unikt i sitt slag. Handfärgat och skiftande och i spännande fibrer.


Hon öppnade garnbutik i Mariefred och sorterade garnerna i hyllorna på ett annorlunda sätt – efter färg!


Cornelia har också designat för Vogue Knitting och skrivit artiklar om svensk stickning för att göra den mer känd i USA.


Dessutom har hon kommit på ett nytt sätt att sticka "hål" i stickningen. Som på tröjan till höger i bilden ovanför. Och sjalarna i bilden här under.


Tyvärr hann inte Cornelia visa Johanne hur det går till, för butiken var öppen och det kom kunder och sedan måste Johanne ta tåget tillbaka till Stockholm...

Cornelias websida: hamiltonyarns.com

Nu har Cornelia ett eget garnmärke och agenturen för Malabrigo i Sverige. Hon delar sitt liv mellan Atlanta i USA och Mariefred, så butiken är fortfarande öppen när hon är hemma.


Johanne och Heléne verkar istället dela sina liv mellan Sverige och Shetland! Vi åker snart tillbaka dit. Och nästa år blir det fler resor.

Johanne kommer också att ha en stickresa till Italien. Kolla här!

På torsdag den 19 september blir det boksläpp för Celia Dackenbergs nya bok Lånat, sparat, ärvt & nytt och Johanne ska prata med Celia om boken på Gamla stans bokhandel klockan 18:30. Kom dit och lyssna – det blir lite som en livepodd.



Vi hade lite problem med bloggen och därför kom detta inlägg sent, men nu ska det funka förhoppningsvis. Så du kan lyssna på avsnittet om Cornelia här eller i din smartphone.

1 kommentar: