onsdag 13 december 2017

Mysteriemössan 3 del 1


Nu är det dags att sätta stickorna i garnet och börjar sticka.

Mönstret hittat ni här på Ravelry, och bilder och instruktioner kommer att finnas här på bloggen. Ställ frågor i kommentarsfältet eller i vår grupp på Ravelry. Det blir sammanlagt fyra delar.

Det kommer att finnas valmöjlighet bland mönstren även i år, så många mössor kommer att se olika ut när de är klara. Det finns också två olika storlekar på mössan att välja på.

Målet är att mössan ska vara klar till jul eftersom den har lite jultema. Särskilt om man väljer att blinga den med en massa pärlor. Ju mer desto bättre! Men den blir också fin utan pärlor.

Det kommer också att finnas bilder på instagram, där Johanne heter Borntoknit och Heléne heter Entill.

Hoppas att många vill vara med och sticka!


6 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Hej, jag undrar om öppen uppläggning har något annat namn också? Hittar inte hur jag ska göra en öppen uppläggning och är så sugen på att komma igång :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går också att göra en virkad uppläggning. Men jag ska se om jag kan lägga in en pdf med instruktion i mönstret och skicka ut till alla som har köpt det.

   Radera
  2. Du kan söka på "Provisional Cast On" så får du flera träffar på de olika sätt du kan göra. Och här finns en svensk beskrivning på ett sätt: http://talamodspasen.blogspot.se/2009/09/oppen-upplaggning.html

   Radera
  3. Tusen tack för hjälpen! Är det okej att lägga upp på Instagram efterhand jag stickar och tagga mysteriemössa2017 eller vad ni föredrar liksom det gjordes med förra mössan? /Anna

   Radera
  4. Klart du ska lägga upp på instagram och tagga mysteriemössan3 eller mysteriemössa2017. Det är så kul att se alla som stickar olika varianter!

   Radera