söndag 22 april 2018

76. Mönstermästaren JennyPenny

Jenny Alderbrant är en spännande stickdesigner som under namnet JennyPenny har dragit fram som en virvelvind med sina söta mönster. Ingen kan tro att hon började sticka för bara fem år sedan – och ungefär samtidigt satte hon igång att göra egna mönster.

En stolt Jenny med sin rykande färska bok på Syfestivalen i Stockholm i februari.
Inom loppet av ett halvår har hon kommit med två nya böcker. Hon gör mönster till allt som går att sticka – mössor, vantar, sockor, sjalar, koftor, halskragar...

Den första boken Sticka varma vantar, sockor & mössor kom ut på Semic förlag, men Sticka med JennyPenny har hon givit ut på eget förlag och låtit trycka upp själv.

Boken matchade sjalen Jämnt Ojämt som Jenny
 hittade på medan hon stickade den.


Gruppen Sticka med JennyPenny på Facebook har över 8 000 medlemmar. På Instagram kan du följa jennypenny1974

På sidan LullUll av JennyPenny finns de flesta av mönstren vi tittar på och pratar om. Men Jenny hade med sig en liten samling som vi fick titta på. Så mycket fint!

Coola vanten Smaug med en läskig drake!

Jenny bjuder också på sticktips och vi diskuterar masktäthet en del. Och att många av Jennys vantar har väldigt fina muddar.



Här ett (halvbra, tyvärr) videoklipp på hur man stickar med magic loop ut och in för att få flotteringarna att ta yttervarv i skarvarna.

Vi nämner också de nya sockstickorna AddiCraSyTrio.

Här nedan kan du lyssna på intervjun med Jenny eller i den app där du prenumererar på avsnitten.


Eftersom det var en varm vårdag hade vi fönstret öppet och därför hörs flygplanens inflygning till Bromma extra bra! Vi lovar att stänga fönstret nästa gång.


2 kommentarer:

  1. Har köpt boken Sticka varma vantar, sockor o mössor.
    Tänkte göra räv vantarna men mönstret till vänsterhand saknas i boken liksom häst vantarna saknas också vänster hand lika dant så kan jag inte hitta någon info om vänsterhand på något
    Mönster.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Det är bäst om du ställer din fråga direkt till Jenny. Hon har t.ex. en Facebookgrupp som heter Sticka med Jenny Penny.

      Radera