tisdag 28 juni 2016

Våga fråga!


VÅGA FRÅGA oss om något! Skriv en fråga här i kommentarsfältet eller på Instagram (entill eller borntoknit) så lovar vi att försöka svara så gott det går i nästa avsnitt - som snart spelas in!

Vi hörs!

Hej från Johanne och Heléne

5 kommentarer:

 1. Jag har en fråga. Hur gör man för att få riktigt bra knappkanter på en kofta? Sådana som blir snygga och inte töjer sig för mycket. Har ni några bra tips? Tack för en bra podd!

  SvaraRadera
 2. jag har en fråga (som nog inte blir en fråga till nästa pod men...). När Johanne intervjuar Wendy så säger Wendy att det finns en sorts stickning hon inte gillar - intarsia tror jag hon säger... För mig är intrasia träarbeten med olika träslag. Vad menar hon? Eller hör jag fel? Så här står det när man googlar: a method of knitting with a number of colours, in which a separate length or ball of yarn is used for each area of colour (as opposed to different yarns being carried at the back of the work) Men jag fattar ändå inte.

  SvaraRadera
 3. Hur ställer ni er till grovt garn t.ex 14*18 = 10 cm, bla järbo "molly"?

  SvaraRadera
 4. Hej! Tack för en underbar podd!! Jag har en fantastisk bror. Han har en allvarlig garn- och tygaffärs allergi :). Trots detta tog han hem fantastiskt mörkbrunt ullgarn från sin semester på Orkney. Det är North Ronaldsay wool och det är tretrådigt, ganska lösspunnet det står att det är 150 m på 100 g. Hur hittar jag rätt mönster? Jag har fått så det definitivt räcker till en tröja (och antagligen ett eller ett par vantar). Har ni några ideer? Hälsningar åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du söker på Ravelry under lämpliga projekt för ett garn som är sport weight (som North Ronaldsay wool är) så kommer det upp förslag på mönster. Jag gjorde en sökning och det här är länken: http://www.ravelry.com/patterns/search#weight=sport&pc=coat&fit=adult%2Bfemale&view=captioned_thumbs&sort=best&craft=knitting
   Hoppas att du hittar något fint!
   Och vilken bra bror du har.

   Radera