lördag 26 november 2016

Avsnitt 41: Livet är en festival trots alla kval!

Hösten har varit full av festivaler! Eller i alla fall två. Först ut var Sy- och hantverksfestivalen i Stockholm (som innan dess också hade varit i Göteborg).

Heléne var i Bologna den helgen för att titta på David Bowie-utställningen (igen!). Kanske tredje gången gillt.

London, Berlin och nu Bologna för att se Bowie-utställningen.
I Bologna sprang Heléne på en garnaffär. Med akrylgarn...


Men också en affär som sålde saker från Shetland.

Alla vägar leder till Shetland, även i Italien.

Men Johanne var i Älvsjö och stod och stickade i Nystas monter. Det var himla trevligt att så många kom förbi och hälsade! Några som var för blyga att komma fram har skickat meddelanden efteråt – och det blir vi väldigt glada för också förstås.

Medan stackars Heléne fick hålla till godo med akrylgarn så kunde Johanne njuta av lyxigt angoragarn hos självaste Angoragarnet som nu tagit över produktionen av kit till Bohuströjorna.

Solveig tv, Pernille th och Pernilles dotter Elisa i mitten.
Det var bra nära att Johanne köpte ett nytt kit till en Bohuskofta, men tydligen finns det en oskriven lag som säger att man måste sticka det kit man har liggande hemma först...

En "Vattenmelon" skulle Johanne bra gärna sticka sig.
Det är koftan längst bak.
Helgen därpå var det dags för Oslo strikkefestival. Och vilken festival! Så himla bra. Massor av fina små garnförsäljare som kommit från både Frankrike, England och Sverige. Och Norge förstås. Och när man handlat upp alla pengar kunde man sätta sig och sticka med gamla och nya kompisar.

Många hade klätt upp sig i sina finaste stickade tröjor.
Johanne hade en workshop om hur man väljer färger när man stickar flerfärgsmönster. 

Tappra deltagare i workshopen som testade olika färgkombinationer. 
Och på kvällen var det träff med hela Vottelauget – en massa norska stickkändisar.

Halva Vottelauget ungefär.
Och andra halva Vottelauget.
Tips! De börjar med en adventsmysteriestickning nu. Spännande. Kolla in deras blogg.

En av medlemmarna i Vottelauget imponerade lite extra på Johanne när det visade sig att hon hade stickat en hel ONEPIECE.

Merete modellar sin onepiece.
Merete måste vara Norges snabbaste stickare – fast själv säger hon blygsamt att hon bara är nummer 2. Men det gick knappt att filma hur hon stickade, så snabbt gick det. Kolla gärna på Johannes instagram (borntoknit) eller på Nördic Knittings facebooksida, så finns det en film.

Och Merete har förstås en kul blogg

Men vi pratar också lite allvar i detta avsnitt, för Heléne har förlorat sticklusten på grund av stress och Johanne har förlorat sitt jobb. Så livet är inte bara festivaler.

Då är det bra att ha något roligt att se fram emot – som kursen på Sätergläntan som vi ska ha tillsammans i juni, veckan innan midsommar då det bra kommer att handla om stickning. 
Vår kurs heter "Sticka med färg och tradition" och kommer att vara som ett podd-avsnitt deluxe – med extra allt!

Lyssna på poddavsnittet här eller i din smartphone. Och känner du att du vill du göra något för att muntra upp oss går det bra att lämna en recension på Itunes!


7 kommentarer:

 1. T o m mitt i natten kan man lyssna,lära sig ,inspireras av allt ni berättar.Det blir säkertt en festival här framöver.Tack än en gång för ert fantastiska jobb.

  SvaraRadera
 2. Håller tummarna för att ditt kommande arbetsliv ska ta en vettig vändning Johanne. Var millimetrar från att ryka i en omorganisation för ett par år sedan och vet hur det kändes i magen. Stort lycka till!
  Kursen i Sätergläntan verkar extremt lockande! Hade jag inte redan bestämt att åka till nästa Shetland Wool Week hade jag bokat genast - nu blir jag nog tvungen att avstå... Man kan ju inte få allt. Men poddlyssning kan man få!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna! Det ordnar sig säkert så småningom. Ibland är det bra att vara tvungen att göra något nytt också. Shetland Wool week låter väldigt kul och spännande, har du någon blogg så vi kan "följa med"?

   Radera
  2. Skulle jag ha en blogg, tänkte jag, som bara är en vanlig "soffstickare". Och dessutom synnerligen onärvarande på alla sociala medier. Men tanken är ju kittlande. Så vem vet?

   Radera
 3. Den där kursen på Sätergläntan, jag bokade den nästan, innan jag insåg att just vid den där tiden, har vi förhoppningsvis, en färdig student här nere i Wien att fira och en nyutexaminerad Logoped i Lund. Ser att den är fullbokad redan, jamen då får jag ställa mig i kö till nästa år då ;0))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hålla tummarna för att det blir en lyckad kurs så att vi är välkomna tillbaka nästa år igen då! Klart att du måste fira din student i år och den nyexaminerade logopeden.

   Radera