söndag 9 april 2017

51. Maria – mitt i garnhändelsernas centrum

Om du är på ett stickevent och får syn på Maria Gustafsson kan du vara säker på att du lyckats pricka in en bra tillställning. Maria är nämligen en mästare på att hitta de roligaste garnfesterna och de intressantaste stickfestivalerna!

Maria i sin sjal Sally som nyligen låg på heta listan på Ravelry!

Maria har åkt ända till Japan för att vara med på ett nordiskt sticksymposium anordnat av danska stickföreningen Gavstrik.
Hon har varit på Shetlandsöarna, deltagit i svenska stickstämmor och på stickläger i Finland... Stickfest i Väst och Fårfesten i Kil har hon heller inte missat!

Maria har massor att berätta om allt hon upplevt. Ibland är det inte själva stickningen som gjort djupast intryck utan det kan lika gärna vara att få se inlandsisen på Grönland.

Maria älskar att utforska nya sticktekniker och lär sig hellre något nytt än återanvänder något gammalt. Även om hon är väldigt förtjust i tvåändsstickning som hon lärde sig på en kurs i Dala-Floda (samma kurs som vi pratar om i detta avsnitt). Därför är hon ofta anlitad som kursledare, till exempel på Strik Bornholm (nästa gång 2018) och Knitwork i Stockholm i maj.

Nu senast var hon på den ganska nya Edinburgh Yarn Festival, som var en trevlig tillställning där Maria fick träffa sin idol Kate Davies. Det berättar hon mer om i podden.

Nu till sommaren satsar hon på Hantverksdmarknaden i Riga – som kommer att vara något alldeles extra kan vi lova som redan varit där. Lyssna gärna på avsnittet av Nördic Knitting som handlar om just den!

Maria har förstås inte rest färdigt på långa vägar utan drömmer också om att göra en liten hemslöjdsresa till Peru.

Hon har  också haft en egen garnbutik som hette Marias garn (och numera heter Litet Nystan). Nu har hon i stället hemsidan och bloggen med samma namn – Marias Garn.
Du hittar också Maria på Facebook och Instagram.

Några andra intressanta stickevent vi diskuterar med Maria hittar du länkar till här – hela listan:

Sätergläntan
Stick och spinn på Gotland 2017
Oslo strikkefestival
Bergen strikkefestival
Stickklubben Stockholm
Stockholm Night Knitters
Stickigt som händer
Berlin Knits
Sheep and Wool Festival, Rhinebeck
Shetland Wool Week
Craft Camp

Är du nyfiken på hur hon hittar alla roliga stickevent så ska du lyssna på intervjun med Maria!

Och har du själv något bra tips får du gärna lämna en kommentar eller kontakta oss via kontaktformuläret som finns här på sidan.


7 kommentarer:

 1. Länken till Nordiskt sticksymposium i Japan fungerar inte!

  SvaraRadera
 2. Hej Johanne og Heléne!
  linket til Knitwork Stick- og Virkfestival er www.knitwork.dk

  :-) vh Kristina/Knitwork.dk

  SvaraRadera
 3. Hej det var kul att lära känna Maria lite närmare! Har sett henne på sociala media lite då och då!
  Här i Wien ska det bli en woolfestival https://viennawooldesignfestival.com/de/info/aussteller-innen.html
  i slutet på april. Den här festivalen hålls för första gången och jag ska, inspirerad av ett av era tidigare avsnitt (tror jag det var) gå en kurs i brioche stickning med Nancy Marchant det ska bli kul! Själv var jag just i NYC och lyckades besöka, Purl Soho, Knitty City och Lion Brand Yarn! Purl var favoriten, men ingen slår Loop London...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så spännande med en ny stickfestival i Wien. Du kan väl lämna en liten rapport. Briochestickning med Nancy Marchant blir nog en toppenkurs!

   Radera
 4. Hei, takk for fin episode. Jeg kan tipse dere om en ny strikkefestival i Norge, i Orkanger utenfor Trondheim. Den ble arrangert for første gang i fjor. Her er programmet for høstens festival. https://www.mns-festival.com/

  Jeg og tre venninner dro på festivalen i fjor, vi laga to episoder på strikkepodden vår derfra, episode 9 og 10: http://strikkpaalandethansgarden.blogspot.no/2016/08/episode-10-morro-pa-midtnorsk.html

  Gleder meg til neste episode!

  Hilsen Merete B. Aae

  SvaraRadera