söndag 18 september 2022

162. En ny stjärna: Terri Laura

 

När vi besökte Shetland tidigare i år hade vi den stora glädjen att få intervjua Terri Leask. Hon är kanske mera känd under sitt företagsnamn Terri Laura - Shetland Knit&Wool. 

Du hittar henne som @terrilaura på Instagram eller på hemsidan Terri Laura - Fair Isle Design

Terri berättar ofta om hur viktig hennes farmor Wilma Malcomson varit för hennes beslut att satsa på stickningen. En fantastisk förebild!

Farmor Wilma och Terri

Vi fick sitta ner med Terri och prata om många olika aspekter på Shetlands stickning. Hur var det förr jämfört med nu, hur svårt det kan vara att som ung våga ta klivet till att starta företag och satsa, att stickningen bara är en del av den viktiga besöksnäringen. Hon är själv en viktig förebild för yngre företagare och vill gärna dela med sig av det hon lärt sig.

Terri arbetar med färger i sin stickning på lite annat sätt än sin berömda farmor Wilma. På Instagram har hon startat en serie reels där hon presenterar olika färger och berättar om vad de kan vara bra till. Rekommenderas!

Nördic knitting och Terri Laura

Intervjun med Terri är på engelska såklart, men vi gör en ca 10 minuter inledning på svenska. Varsågod, lyssna och njut av en riktig stjärna på den shetländska stickhimlen!


1 kommentar:

  1. Tack för ännu en fantastisk intervju, så intressant och personligt.

    SvaraRadera