söndag 12 mars 2023

174. Hemslöjdshuliganen Anna Bauer

 Om du har drömt om att kunna se lika cool och kul och som textilkonstnären Anna Bauer så har du chansen nu.

I hennes senaste bok "Kofta och klänning" finns inte bara stickmönster, utan även sömnadsbeskrivningar så att du kan gå klädd i hennes design helt och hållet.


Som vanligt har det smugit in lite hönsestrikk i plaggen, men det finns också förvånansvärt lågmälda koftor med diskret hålmönster. Som dessa:


Det är alltid lika intressant att få prata en stund med Anna Bauer som valt stickningen som sin konstart. Nu nämnde hon att hon försöker dejta nya garner och att hon tycker om att vara klädd som en hemslöjdshuligan (som också är namnet på en av koftorna i boken).

Anna med "koftanen".

Hon har förstås stickat en rejäl "koftan" – en extra lång 70-talsinspirerad kofta där det får plats massor av mönsterbårder. För precis som i Annas tidigare böcker finns det ett mönsterbibliotek längst bak med diagram som man kan välja bland.

En småmönstrad kofta i kortare modell.

 

Men diagrammen i mönsterbiblioteket passar också att brodera – som på den här ljuva midsommarklänningen. 

 

Brodera med feeling så blir det bra!


 Vi pratar lite om vilka bra tygaffärer som finns och tar gärna emot fler tips (lämna gärna en kommentar) – för nu har ju suget efter tyger vaknat.

Anna har på sig sin nya favoritklänning från boken.


 Lyssna på avsnittet med Anna Bauer i din mobil, Ipad eller här. 

 

5 kommentarer:

 1. Härligt när det plingar till i mobilen för nytt avsnitt🤩speciellt på söndagar när jobbångesten ligger över en som en blöt (fleece) filt….
  Fin och inspirerande intervju med Anna B. Bra frågor och fint tempo.
  Modigt att göra en bok med både sy o sticka, kreativiteten och humorn flödar fritt som alltid med A. Och alltid med en ”edge” på plaggen som gör hela skillnaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så glada vi blir av att få höra att vi kan förgylla din vardag en aning bara genom att släppa ett nytt avsnitt. Tack! Och visst är Anna en fantastisk designer med sin kreativitet och humor! Det är alltid lika givande att få träffa henne.

   Radera
 2. Jag är hopplöst efter i er underbara poddradio. Fick för två veckor sen höra talas om den när jag var på stickcafe och har strecklyssnat sen dess!
  Men jag tänker att vilken tur jag har som har så otroligt många timmar framför mig med er podd i öronen.😁
  Jag har en fråga: jag stickar väldigt mycket på rundsticka men har alltid stört mig på "hacket" som blir när man stickar ihop ringen. Men i ert 19:e avsnitt berättade ni om ett knep. Jag förstod dock inte riktigt hur ni menade skulle man kunna få det förklarat igen? 🙈

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda!
   Det måste vara det gamla goda tricket för att hopfoga osynligt:
   Lägg upp en extra maska och när du tar ihop till en ring för rundstickning så drar du den extra maskan över den maska du la upp sist. En sorts avmaskning som både återställer maskantalet och fogar ihop rundstickningen. Låter svårare än vad det är!

   Radera
 3. tack så mycket! Jag blev så himla glad att du svarade. Nu ska jag genast testa detta!

  SvaraRadera