lördag 17 februari 2024

191. The Lærke Bagger Experience

 Vilken tur vi hade som fick tag i ett par biljetter till Lærke Baggers Mega-workshop på Moderna museet i Malmö den 3 februari i år (2024). De 150 platserna sålde slut i ett nafs.

Om vi stod först i kön? Jajamen.

Vi var otroligt taggade inför workshopen, inte minst för att vi hoppades hinna få en intervju med Lærke herself innan. Så vi var på plats först av alla när museet öppnade och slog oss ner i en soffa i entrén och väntade. Och det var det värt!

Vi satt längst fram...
 

För vi fick faktiskt en intervju med Lærke och vi hann även prata med Fia Djerf, museets egen stickande konstpedagog som var den som kommit med den briljanta idén att bjuda in Lærke.

Coolare än så här blir vi inte!

Och hur är det då att gå på en Mega-workshop?

Jo, det levde upp till förväntningarna. Det är mäktigt att sitta tillsammans med 148 andra stickare och göra precis som Lærke säger: växla färg, gör ett hålvarv, byt garn med din granne och tappa en maska.

Innan workshopen
 

Det var en nyttig övning i att inte sticka något som blir vackert och perfekt, utan ganska fult och lite snett och vint.

Alla hade med sig massor av garn

Under tiden vi stickade berättade Lærke om sig själv, sin familj, sitt stickande och sin senaste bok i ett samtal med museichefen Elisabeth Millqvist. 

Lærke i samtal med
museichefen Elisabeth Millqvist.

 Vi utnämnde Lærke till stickningens egen Rock Star – något hon själv inte alls ville bli kallad. Men drar man en sådan publik (det hade säkert kunnat säljas fler biljetter) och får stickningen att kännas så punkig så finns inget annat ord.

En stickande rock star!
 

150 stickare samlade

150 provlappar stickade

Och du som missade Mega-workshopen får här möjligheten att vara med lite grann. Ta en kopp kaffe/te, en delicato-chodkladboll och en stickning medan du lyssnar så blir det nästan som att vara där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar