torsdag 25 juni 2015

PS om spetsstickning

Vi pratade om så mycket i avsnittet om spetsstickning att vi måste dela upp alla länkar lite. Men här kommer det alltså mer!

Spetsstickningstips:

Hur var det nu med de estniska muscherna?
I avsnittet påstår Heléne tvärsäkert att hon förbereder dem på avigsidan och stickar ihop dem på rätsidan. Vilket är mycket märkligt för det har hon faktiskt aldrig gjort. Någonsin. Utan precis tvärtom.

För mer än 20 år sedan lärde sig Heléne att förbereda muscherna (nupparna) på RÄTSIDAN och sedan sticka ihop på dem AVIGSIDAN. Fungerar alldeles utmärkt. (Även om man också kan göra tvärtom).

Heléne gjorde en gång i tiden en PDF som figurerat i nåt sammanhang för Sticka! med bilder och instruktioner. Festlig retrokänsla i blixtfoton utlovas. "Sticka en estnisk nupp (muschmaska)" från 2007.


Några fler av mönstren vi pratade vi om:

Till sist...
Pratade vi om när Johanne stickade sjalen Grace som Heléne designat. Mohair, silke och en massa pärlor. Och varför inte klämma dit en volang också? Man kan pimpa det här mönstret hur mycket som helst! I stället för pärlor kan man, till exempel, göra muscher. Det går förstås alldeles utmärkt att sticka sjalen i andra garnkvaliteter än silke och mohair också.


Vi gör Nördic Knitting helt ideellt och utan sponsorer. Så vi tänkte att om ni vill stötta podden får ni gärna göra det genom att köpa mönstret till sjalen Grace. Intäkterna kommer uteslutande att användas till månadsavgifterna för tjänsten vi använder för att publicera podden.

Mönstret kostar 50 kr (inkl moms) och du behöver inte vara medlem på Ravelry för att köpa det. Klicka bara här!


Tusen tack!

/Heléne och Johanne8 kommentarer:

 1. Garter Tab On länken fungerar inte.

  SvaraRadera
 2. Tack för en härlig podd. Jätteinteressant! Kan mysteriesjaldesignern med yahoogrupp vara Goddess knits, Renee Leverington? Hon har designat massa jättesnygga mysteriesjalar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anne Catrine! Så roligt att du lyssnar på podden!
   När jag kollar in vad Renee designat så inser jag att det mycket väl kan vara hon som låg bakom "Mystery Shawl Along no 1". Trist att man inte kan hitta nån info längre. Men tack för tipset om henne!

   Radera
  2. Om du var med om det första mysteriet så känner du kanske igen detta: http://www.ravelry.com/patterns/library/mystery-diamond
   Alla hennes mönster ligger på Ravelry

   Radera
  3. Yess! Där är den; den allra första mysteriesjalstickningen från sommaren 2005. Tack för hjälpen!

   Radera