lördag 7 januari 2017

Mysteriet är löst! (än en gång)


Många börjar bli klara med sina mysteriemössor och flera har redan börjat på en till! Det är ju precis vad vi önskade oss i julklapp – att mönstret skulle kännas kul att sticka för att man får vara med och bestämma hur mössan ska se ut.

Och precis som vi också önskade har en snäll och begåvad stickare räknat ut hur många varianter det kan bli med alla mönsterbårder – och det kan bli... (trumvirvel) 187 500 olika alternativ!

Vi säger ett stort TACK till Anna Larsson som gjorde uträkningen.


Johannes egen mössa blev lite lagom knasig med de spattiga ekorrarna och en massa blandade bårder. Nu när den är blockad och klar är det bara att inse att den blev för stor... I alla fall för Johannes lilla huvud. 

En stor plåtburk med rätt diameter funkar bra.
Så går det när man inte stickar en provlapp eller ens bryr sig om att mäta mössan medan stickningen pågår. Trots att man inser att garnet var lite tjockare än det som användes i förra årets mysteriemössa.

Ovanpå plåtburken ligger en hattstock av trä med en fin rund form.
Men en del gillar ju mössor med lite häng, så det finns säkert någon som kan använda den. Eller så kan man ha den som avskräckande exempel nästa gång man känner att det är för jobbigt att ta fram måttbandet!


Helénes mössa stickades i ett handfärgat , så kallat, gradientgarn från norska NorneYarn. Det blev lite mer lyckad  storleksmässigt– och väldigt sobert snygg i stjärnmönstret och de grå nyanserna. 

Heléne blockar med hjälp av plastpåsar – nya favoritmetoden!
På ravelry finns nu många projekt att titta på och på instagram kan man söka på #mysteriemössan2016. 

Och även Heléne har börjat på en mysteriemössa nummer 2, som blir väldigt olika denna.


Ett stort tack till alla som har köpt mönstret och därmed stöttat podden! 

Och det har varit både roligt och spännande att få följa dem som varit med och mysteriestickat. Ingen mössa har blivit den andra lik – men så otroligt fina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar