fredag 3 april 2020

Avsnitt 110: *sticka, titta, lyssna, läs*, upprepa *–*


Så här glada är vi för alla som har lyssnat på oss under åren!

Hej! Vi har fyllt fem år! Och vi missade vår egen födelsedag. Så kan det gå när tillvaron ställs på ända på grund av coronapandemin.

I slutet av förra året satt vi och önskade oss mera tid. Tid till mer stickning och något lugnare liv. Men en ska kanske vara försiktig med vad en önskar; på grund av pandemins nödvändiga sociala distansering och hemjobbande fick vi ju faktiskt det; mer tid. Så blev det.

Men det här med att sitta på var sitt håll börjar kännas lite märkligt. Vi har i detta avsnitt fått lov att testa ett nytt sätt att spela in när vi nu inte kan ses. Och av bara farten är det premiär för ett nytt redigeringsprogram också. Håll tummarna!

Vi är så glada för att årets patron för Shetland Wool Week heter Wilma Malcolmson! Om du inte har lyssnat på när vi intervjuade henne i avsnitt 82 har du något extra mysigt framför dig. Hennes shetlandsdialekt är både vacker och lugnande.


En av Wilmas egna färgställningar i Jamiesons shetlandsgarn.

Wilma har traditionsenligt designat årets mössa till Wool Week och den är helt fantastisk; Katie's Kep – tillägnad hennes mamma. 

Det här avsnittet är fullpepprat med tips på filmer, TV, böcker och poddar. Att titta och lyssna går ju utmärkt att kombinera med stickning. Kanske läsning också. Här kommer nu listan på allt vi pratar om i avsnittet. Glöm nu inte att vi gärna vill ha fler tips! Kommentera och dela! Vi behöver alla extra förströelse dessa dagar.

STICKAT PÅ FILM & TV
Sara Lund i urtröjan från Gudrun&Gudrun

Sarah Linden i den blå isländarenJohannes son Ludvig i en av sina Star Warsmössor.

 • Dr Who (mönster på Ravelry)


Beskrivningen till Dr Whos randiga halsduk 1974Det blåste kallt om öronen vid Callanish Standing Stones


BOKTIPS


PODDAR RADIO
TV


Kommentera gärna och dela dina tips på böcker, filmer, tv, poddar.

Tack, hej och kram från Heléne och JohanneHär kan du lyssna på Avsnitt 110: *sticka, titta, lyssna, läs*, upprepa *–*

6 kommentarer:

 1. Tack för en härlig kväll med er. Jag har också lyssnat på "Ett jävla solsken" och tycker att den är helt fantastisk, med allt hon gjorde men slutet av hennes liv var tragiskt för en sån fantastisk person. Jag vill tipsa er om "Shantaram" som också är ett fantastiskt äventyr som ska bygga på verklighet (sanning med modifikation) men väldigt bra och härligt lång, över 1000 sidor. Och måste tipsa om Påven Johanna ". Nu längtar jag till nästa avsnitt 😊. Och under tiden fortsätter jag lyssna på era gamla avsnitt och har kommit till nr. 12.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fina tips, Jane!
   Vi planerar redan nästa avsnitt 😊.

   Radera
 2. Mysiga familjefilmen Paddington har mycket härligt och färgstarkt stickat!!

  SvaraRadera
 3. Ljudböckerna i serien om rättsarkeologen Ruth Galloway av Elly Griffiths. Många småputtriga ingredienser som mysterium/brott, relationer och målande beskrivningar av naturen. Lite som Bridget Jones löser brott.
  Letar man något som passar till grovt ullgarn rekommenderar jag Lewis-trilogin av Peter May.
  Letar man efter en långkörare i tv-serier hamnar Bones på listan. Fungerar utmärkt ihop med mer utmanande stickning eftersom det inte gör så mycket om man missar några detaljer om benbitar hit eller dit.
  TV-serie med stickat i krigstid är naturligtvis Barnmorskan i East End. Sneglar på koftorna där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnmorskan i East End: 50-tal, inte krigstid.

   Radera
 4. Alltså, jag säger bara Homefires!
  Speciellt för damerna som gillar fair isle.
  På instagram pågår en del homefire-stickande.

  SvaraRadera