måndag 21 september 2020

117. Makalösa Maja

 Sedan vi träffade Maja Karlsson förra gången har hon både hunnit göra en bok med mönster till 35 par sockor och blivit designchef på Järbo.

Som designchef på Järbo har Maja gjort något nytt inom stickvärlden och låtit nya formgivare göra mönster till kollektioner med ett gemensamt tema.  

Man kan fråga sig hur hon hinner allt. 

Boken har tagit två år att göra och är riktigt fin, med många olika sorters sockor och en hälskola. Tjocksockor och finsockor, tå upp-sockor och sockor som stickas från skaftet och nedåt. Med Majas mormors raggsockshäl och mer moderna Fleegle heel. Bara att välja och vraka.

Men varning, den kan tydligen göra vem som helst till sockstickare. Till och med Johanne har åkt dit när hon (i sitt uppdrag som korrstickare och tech editor) skulle provsticka Fleegle heel för att se om den stämde (det gjorde den förstås).

 


Nu har Maja haft mindre boksläpp på olika ställen och vi hade turen att få vara med på Litet Nystan i Stockholm (och se butikens nya, fina lokaler).


 

Sedan träffades Maja och Johanne dagen därpå och pratade om allt som hänt sedan sist och Maja signerade också ett ex av nya boken som vi får tävla ut till våra lyssnare.

 

För att vara med och tävla ska du ta en bild av vad du gör när du lyssnar på podden och dela den på instagram med hashtaggen #nördicknitting. Vi presenterar vinnaren den 25 september.

Och här kan du lyssna på avsnittet om Maja – eller i din telefon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar