söndag 7 juli 2024

196. Fibrer, får och färger med Limmo

 I vintras åkte Johanne upp till Umeå och passade på att träffa Lillemor Elfgren – kanske mer känd som Limmo Design. En kul och kunnig garnmänniska som bor i Brån och har fyllt sitt liv med fibrer på olika sätt.

Det var 20 grader kallt men ullplagg värmer.
Bakom Lillemor syns hennes butik och ateljé.

 Lillemor har kurser i att spinna ull, hon har länge hållit på och handfärgat och driver också en egen garnbutik – som man nästan kan tro är hennes hem eftersom hon sällan är ledig (om det inte är älgjakt).

Det står nästan alltid en färggryta
och puttrar i ateljén.

 En av Limmos specialiteter är att hon alltid hittar på roliga och lite knasiga namn till kulörerna hon färgar. Runes partykofta, Fiskmås brunsås och Mygghelvete är bara några exempel. Fniss.

 Det är väldigt lärorikt att få sitta ner och prata med Lillemor om fibrer, får och färger. Hon kan mycket om får, även om hon inte har några egna och hon vet vad som krävs när man ska lära sig spinna (spoiler: tystnad och tålamod).

Lillemor är en skicklig handspinnare.

 Det blev ett långt samtal och Johanne fick också komma in på lagret och med egna ögon se en i stort sett komplett uppsättning av Raumas sortiment (Lillemor älskar Norge och norska ullgarner). 

En del av garnlagret... åt andra hållet
finns (minst) lika många lådor.

Lyssna och lär medan du njuter av din sommarstickning!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar