söndag 30 december 2018

90. Möt Mikumaria och KASAM-koftan!

Nu blir det faktiskt Nördic Nitti när vi publicerar vårt 90:e avsnitt! Det är dessutom extra långt och  passar perfekt att sticka till. Och inspireras av! För nu ska ni också få träffa Maria Gustavsson aka Mikumaria och hennes fantastiska KASAM-kofta.

Maria Gustafsson
Tidigare i höstas mötte vi Maria när hon var i Stockholm. Det blev ett långt och härligt samtal om många och viktiga saker med utgångspunkt i den stickade koftan. Mening, mod, livet, stickningen, konsten och nästan allting!


Orden på koftan har utgångspunkt i beteendevetenskapen och KASAM står för "känsla av sammanhang, begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet". Här kan du följa framväxten av KASAM-koftan i Marias projektgalleri på Ravelry.

KASAM är en förkortning för "känsla av sammanhang" som myntades av Aaron Antonovsky.

Maria heter @mikumaria på Instagram där hon är mest aktiv. Under taggen #mikumaria_stickar kan vi följa Marias stickliv och det hon delar med oss.

Just nu är Maria student på Stenebyskolan Textil: Konst och Design.

Annat som nämns i avsnittet är

Sticka själv!
Maria uppmanar alla som vill sticka sin egen kofta att "Bara gör det!" Vi är alla välkomna att influeras och inspireras av hennes stickade kofta.


Vilka ord skulle du sticka på din kofta? Fundera på det medan du lyssnar på det här extra långa och härliga avsnittet med Maria Mikumaria Gustavsson!1 kommentar: