måndag 3 februari 2020

Del 2 av Mysteriemössan 5


Hej!

Nu kommer del 2 av beskrivningen till Mysteriemössan 5. Den kommer som en uppdatering av det köpta mönstret på Ravelry.

Först ska infodringen stickas ihop med den mönsterstickade kanten. Har du t.ex. lagt upp maskor med en bomullstråd är det dags att öppna den och sätta maskorna på en sticka. På bilderna nedan har Heléne inte stickat ihop infodringen på sin mössa. På bilderna med Johannes två mössor är detta redan gjort.Heléne stickar på 150 m med Järbo 2 tr ull, stickor 2,5 mm

Johanne har stickat med lite tjockare fingering och lagt upp 150 m.

Här är Johannes andra variant på 160 m med tunnare fingering.

Har du frågor kring beskrivningen - ställ din fråga här i kommentarsfältet! Och stickar du mössan och vill dela bilder glöm inte att tagga #mysteriemössan5.


Tusen tack alla som har köpt beskrivningen till Mysteriemössan 5! Tack för ert stöd av podden!

7 kommentarer:

 1. en fråga om storleken det står 58 cm för "mmellanstor storlek" och 56 cm för "största storleken". Visst är något fel där. Har precis skrivit ut från PDFen på Ravelry. Vänligen Irene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Förstår att det är förvirrande. Men största storleken är egentligen bara längre och inte den som är vidast i omkrets. Det beror på att man lägger upp ett mindre antal maskor till den.

   Radera
 2. Hej! Framgår det av mönstret när man ska byta från den tunnare till den tjockare stickan? Jag kan inte se det... Men jag är rätt dålig på att läsa och följa mönster så det kanske bara är jag som läser slarvigt? ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ann - förlåt att du fått vänta på svar!
   I beskrivningen står att stickan ska användas när mössans kant ska stickas ihop. Men det är vanligt att infodringen stickas med tunnare sticka och kantens utsida med den grövre - man byter efter vikvarvet helt enkelt. Eller så kan hela kanten stickas på tunna stickor så sitter kanten åt bättre.
   Jag stickade dock hela rasket på stickor 2,5 mm för att alla mina 2:or satt upptagna i andra projekt. Det verkar ha gått ganska bra.
   Hoppas du också är nöjd med din stickning!

   Radera
  2. Hej! Inga problem för min del!Det står i första delen att man ska sticka infodringen på den tunnare stickan "Sticka 20varv med den mindre rundsticka och bottenfärg." I del två står det sedan "Ta bort bomullstråden och sätt de lösa maskorna på den mindre rundstickan." Detta förutsätter att den som stickar själv kan räkna ut att man ska byta till den tjockare stickan efter infodringen och eftersom mönstret är i delar upptäcker man förmodligen inte sitt misstag förrän man har stickat hela kanten och gått vidare till del två. Tänkte att det kanske kunde vara värt ett förtydligande för att underlätta för den som inte är van vid modellen.

   Radera
  3. Det borde stå att man ska byta till större sticka när man börjar sticka mönster, för det drar ofta ihop sig mer. Så jag ska ändra i texten. Tack för påpekandet!

   Radera
  4. Inga problem! För övrigt får jag inte upp del 3 på Ravelry, men det kanske tar tid innan det slår igenom?

   Radera