lördag 1 februari 2020

Mysteriemössan 5



Eftersom hösten var lite hektisk så fick vi istället tillbringa jullovet med att provsticka årets mysteriemössa i lugn och ro.

Vi testade tre olika garnkvaliteter. Två var olika tjocklekar på fingering-garn, ett som har sträckningen 400 m/100 g och ett annat med sträckningen 350 m/100 g. Fingering är detsamma som sockgarn och finns i väldigt många varianter.

Det behövs ett nystan till bottenfärgen och ett nystan till mönsterfärgen, men det går också att sticka de olika delarna av restgarner. Då går det åt olika mängd garn beroende på hur stor delen är, men en gissning är att det går åt minst 10 g av varje färg till den största delen (del 2).

Vi tänkte också att många har kvar mycket av Järbos nya 2trådiga ullgarn efter att ha stickat Majas fina julvante och då kan man använda det till en matchande mössa. Mönstret är inte likadant, men har samma tema – nämligen stjärnan!

Med förra årets mysteriemössa gjorde vi en resa runt i Sverige och använde traditionella mönster från olika landskap. I år utforskar vi det vanligaste textila mönstret som ju stjärnan är. Den används inte bara i stickning utan även i vävning, virkning och broderi.


Det är Johanne som designat mössan och gjort beskrivningen. Men du köper den från Helénes Ravelry-butik. Du behöver inte vara medlem på Ravelry för att kunna köpa mönstret.
 
Genom att köpa beskrivningen till Mysteriemössan 5 stöttar du podcasten Nördic knitting som vi gör helt ideellt och utan sponsorer. Intäkterna går uteslutande till månadsavgiften för att ha podden publicerad. 

Vi kommer att publicera en ny del av mönstret till mössan ungefär varannan dag.

Frågor om mönstret kan lämnas som en kommentar så svarar vi så snart vi kan.

Hoppas det blir en kul stickning!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar